Case Dressuurstal Van Baalen

One Switch meets paardensport!

Eind vorig jaar kwamen wij via onze fanatieke vriend Glasten Krapels in contact met Jacobine van Gijn. Zij nodigde ons uit voor een kennismaking en wilde graag wat extra’s doen op bewegingsvlak voor personeel en de talenten. Na bespreken van de mogelijkheden waren beide partijen enthousiast en werd de eerste training ingepland. Voor ons als One Switch een geweldige uitdaging om met zo’n hoogstaande organisatie samen te werken, niet alleen omdat kwaliteit vereist was, maar ook omdat er voor ons een compleet nieuwe wereld openging; die van de paardensport. Het begin van een fantastisch nieuw avontuur! 

Van Baalen heeft haar plaats aan de top imiddels al bewezen en verdiend. Deze prachtige stal levert regelmatig topprestaties op professioneel niveau. Grondlegster Coby van Baalen heeft meerdere titels op haar naam staan en ook dochter Marlies van Baalen rijdt regelmatig de sterren van de hemel op prachtige paarden in binnen en buitenland. Voor ons een hele eer om daar mee samen te mogen werken!

De eerste training verliep goed en we startten met een groep van ca. tien personen, zowel medewerkers als talenten (een aantal ook vanuit het buitenland). Tijdens deze keer werd al wel duidelijk hoe fanatiek de groep was, maar kwamen ook een aantal punten naar voren die beter konden. De amazones en ruiters zijn stuk voor stuk erg goed in hun vak en zijn sportspecifiek sterk, maar op andere punten kwamen zij soms iets tekort. Daar hebben we met de trainingen op ingespeeld. Aansluitend op hun sport hebben we de focus ook gelegd op het trainen van vaardigheden die zij met rijden met name nodig hebben, zoals coretraining, balans en uithoudingsvermogen. Om het resultaat van onze trainingen te waarborgen en te maximaliseren hebben we voor een aantal ook persoonlijke schema’s opgesteld om buiten de training om te doen. Dit alles afgestemd op hun persoonlijke doelen en drukke schema’s. 

Naast fysieke training zijn ook zaken als mentale weerbaarheid, arbeidsrustverhouding en voeding besproken. Dit alles natuurlijk afgestemd op de leefstijl van de medewerkers en talenten. Door op alle punten wat bij te schaven aan hun gewoonten werken ze op deze manier toe naar hun optimale resultaat!

Inmiddels zijn we bijna een half jaar op weg en zijn de resultaten duidelijk merkbaar. Uithoudingsvermogen, kracht en balans zijn aanmerkelijk verbeterd en de tips omtrent voeding en ontspanning zijn ter harte genomen. Komend NK in juli hebben wij rood in onze agenda staan, want dan gaan we vol trots toekijken hoe de toppers van Van Baalen wederom fantastische prestaties zullen leveren. Wij kijken uit naar deze kers op de taart en op een vruchtbare en positieve verdere samenwerking! 

Onze dank is groot! 

Traject Samen VITAAL!

In samenwerking met de KNHS, Pavo Paardenvoer en de Provincie Gelderland gaan wij van One Switch gedurende 5 maanden 25 combinaties begeleiden bij het verbeteren van hun ruitervitaliteit. Zowel paard als ruiter krijgen optimale begeleiding. 

Case Entrea Onderwijs Nijmegen

19 april j.l. is One Switch in actie geweest binnen Entrea Nijmegen. Hier verzorgden we een weerbaarheidstraining gebaseerd op vertrouwen hebben in jezelf en je collega’s, het aangeven van grenzen en het vinden van balans tussen ontspannen en doorzetten. 

One Switch op Outdoor Gelderland

Wij blikken met een fantastisch gevoel terug op het prachtige evenement Outdoor Gelderland. Lees meer over onze activiteiten en ervaringen! 

Ruitervitaal met de One Switch App!!

Wij introduceren nu ons nieuwe online coaching middel om optimale resultaten te behalen op gebied van ruiterfitheid: de One Switch App!!