Opleiding Ruitersportmassage - One Switch
Janneke +31630805327 Garry +31611523888 De Brei 9, 4031 JE Ingen
INSTAGRAM

NIEUW! ONE SWITCH OPLEIDING RUITERSPORTMASSAGE

Jezelf ontwikkelen als ruiter of begeleider van ruiters?
Start 5 november 2022 met onze opleiding Ruitersportmassage!

Voor wie is de opleiding?

Ben jij ruiter, instructeur, ruitervitaalcoach, fysiotherapeut? Wellicht ben je wel een gezinslid in een paardenfamilie maar ambieer je zelf geen carrière in het zadel?

Wordt Ruitersportmasseur en kom erachter wat een groot gemis dit nog is in de hippische wereld.  Leer oa. 70 spieren in anatomische taal, bewegingsleer, anatomie, fysiologie, cliënt dossiers opmaken, ruiteranalyses te maken, etc. Wordt de onmisbare schakel van het management in en rondom de stal en zie zichtbaar resultaat verbeteren. Ben de sportmasseur on the road en/of zet je eigen praktijk op aan huis. Een opleiding gericht op ruiters maar zeker ook voor daarbuiten.

DSC_1348
JodinaGuesss 2

Waarom een ruitersportmasseur?

De ‘Ruitersportmasseur’ verbetert lichamelijke beperkingen en zorgt mede voor een goede en ontspannen zit. Je leert beter naar het lichaam te kijken.  Je leert, begrijpt en voelt de ruiter letterlijk en figuurlijk. De ruiter zal veel voordelen halen uit een ruitersportmassage;

  • Tijd voor zich zelf maken want ruiters zijn altijd druk voor hun paarden en anderen
  • Een meer ontspannen houding krijgen
  • Bewust worden van asymmetrie
  • Minder last van gespannen spieren en daarop volgende klachten
  • Betere communicatie met het paard door fijnere hulpen als gevolg van soepeler bewegen
  • Uiteindelijk zal het paard er ook beter van worden, want een ontspannen ruiter zit minder in de weg

Onderwerpen en doel van de opleiding Ruitersportmassage

Sportmassage algemeen • Historie massage • Waarom leren we de spieren in het Latijn? • Anatomie, Fysiologie • Ruiteranalyse • Massagetechnieken • Functieonderzoek • Opmaak cliëntendossier • Masseren in de praktijk • EHBSO • Blessures • Kwaliteitszorg

Na een theoretisch en praktisch assessment kunnen wij vakkundige mensen op pad sturen met een goede basiskennis van het massagevak. Wij verwachten van een ruitersportmasseur dat hij/zij een algeheel consult kan uitvoeren incl. Anamnese, palpatie, functietesten, sportmassage en eind advies.

Opbouw opleiding Ruitersportmassage

Om jou op te leiden tot een gedegen Ruitersportmasseur verwachten wij ook veel inzet van jou. Alle anatomische en fysiologische theorie zal je zelf eigen moeten maken. Hierbij proberen wij je zoveel mogelijk te helpen met tussentijdse kennisvragen en werkbladen.De 10 praktijkdagen zijn hands on en het is fijn als veel latijnse benamingen uit de theorie bekend voor je zijn.

Uiteraard beginnen we bij het begin. Waarom zijn we deze opleiding gestart? Wat is de historie van het masseren? Waarom Latijnse benamingen? En waarom een sportmassage?

We gaan actief leren filmpjes te analyseren zodat we beperkingen bij ruiters al van te voren waar kunnen nemen. Je leert een bijbehorende anamnese af te nemen en alle massagetechnieken worden eigenhandig geoefend. Hier zullen we het grootste deel van de praktijkdagen veel aandacht voor hebben.

Om een beter beeld te krijgen van het menselijk lichaam besteden we ook een praktijkdag aan het tekenen op het lijf. Waar zitten de botten en spieren? En hoe beweegt dit?

Bij klachten leren we je om een klein functieonderzoek te doen en een cliëntdossier op te maken zodat jij ook eigenhandig een doorverwijzing kan schrijven.
In een van de laatste praktijkdagen bespreken jouw rol als ruitersportmasseur. Waar kan jij het verschil maken? Welke kosten kan je berekenen? Ook zullen verschillende casuïstieken voorbij komen zodat jij optimaal voorbereid bent voor het assessment maar vooral om straks in het werkveld het verschil te maken.

Praktisch

De opleiding start op 4 november 2022 en vindt om de week plaats in de weekenden bij de prachtige locatie Dressuurstal Van Baalen. We komen 10 lesdagen samen van 10:00 tot 16:00 uur. Na de 10 lesdagen volgt een assessmentdag.

Lesdag: vrijdag en zaterdag

Tijd: 10.00-16.00u

Data: zaterdag 5 november, vrijdag 18 en zaterdag 19 november, zaterdag 3 december, vrijdag 9 en zaterdag 10 december, zaterdag 20 januari, vrijdag 3 en zaterdag 4 februari, zaterdag 24 februari, 4 maart assessmentdag

Studiebelasting: Lesdagen duren 7 uur. Daarnaast word je ook geacht om thuis te oefenen en studeren, dit zal op ca. 5-8 uur per week neerkomen afhankelijk van je voorkennis en leertempo.

Locatie: Dressuurstal Van Baalen, Verdrietweg 2 in Brakel

Benodigde voorkennis: Voor de opleiding is geen voorkennis vereist. 

Kosten: € 1495,-

Aanmelden en/of meer info?

Janneke den Otter – janneke@oneswitch.nl  of 06-30805327 

Jodina Stuart – jodina@jdn.care of 06-51964770

Over de docent

Paarden zijn mij met de paplepel ingegoten. Vanaf de geboorte al bij moeders voor op het zadel. Er was geen twijfel over mogelijk dat ik wild was van paardrijden. Jarenlang heb ik hobbymatig, maar zeer fanatiek, pony’s en paarden gereden in de basissport tot en met het hoogste niveau in zowel springen als dressuur. Ook het begeleiden en lesgeven van anderen is een passie van mij en sinds 2004 Allround Orun instructeur. 

Onder de naam JDN Care heb ik al enige tijd mijn praktijk voor humane sportmassage. In mijn humane praktijk zie ik hoe belangrijk het is om ons lijf op een goede manier te gebruiken bij onze dagelijkse activiteiten. Zo kan ik niet alleen jouw paard maar ook jouw lichaam helpen middels sportmassage, gezondheidsbegeleiding en training. De beperking van ons mensenlichaam heeft namelijk ook invloed op de signalen die we tijdens het rijden willen geven. Zowel ruiter als paard moeten fysiek aandacht krijgen om samen naar een hoger niveau te komen. 

Mijn visie & missie is om elke atleet, zowel paard als ruiter en uiteindelijk de combinatie, te verbeteren zodat ze door mijn visie naar beste kunnen gaan presteren. Hoe gebruik jij je lichaam op het paard? Maar ook hoe gebruikt het paard zijn lijf? Wat zijn jullie aandachtspunten? En hoe kunnen we dit verbeteren dmv sportmassage, training en advies. 

We bereiken veel met training. Maar juist met een balans in goede training, rust en ontspanning bereiken we maximaal resultaat. 

JodinaGuesss 2

Heb je nog een vraag?

Heb je nog een vraag of twijfel je wat de beste keuze voor jouw situatie is? 
Janneke den Otter helpt je graag met al jouw vragen over de Ruitervitaal Coach Opleiding.

Stuur gerust een mail naar info@oneswitch.nl of neem telefonisch of via whatsapp contact op via +31630805327!