Ruitervitaal Yoga Opleiding - One Switch
Janneke +31630805327 Garry +31611523888 De Brei 9, 4031 JE Ingen
INSTAGRAM

NIEUW! ONE SWITCH OPLEIDING RUITERVITAAL YOGA

Jezelf ontwikkelen als ruiter of begeleider van ruiters?
Start in september 2022 met onze opleiding Ruitervitaal Yoga!

Yoga = oefenen met lichaam, adem en concentratie

Bij yoga oefen je met lichaam, adem en concentratie. Elk van deze drie aspecten heeft invloed op je paard. Spanning en scheefheid in je lichaam heeft gevolgen voor de beweegruimte van je paard. Maar een paard reageert ook op een hoge adem of bijvoorbeeld op een gebrek aan mentale aanwezigheid van de ruiter. Yoga beoefenen werkt door op al deze niveaus, het is een prachtige manier om jezelf beter te leren kennen en je bewustzijn te ontwikkelen. 

AnnemarieJansenYoga2

Wat levert de opleiding Ruitervitaal Yoga je op?

  • Meer balans tussen kracht en souplesse in je lichaam
  • Groter lichaamsbewustzijn
  • Dieper leren ontspannen
  • Meer ademgevoel
  • Je gedachten makkelijker tot rust brengen
  • Aandacht en concentratie trainen
  • Meer verbinding ervaren met jezelf -> meer verbinding met je paard
  • Rustiger en zelfverzekerder in het zadel
  • Zelf leren lesgeven in Ruitervitaal Yoga

Onderwerpen opleiding Ruitervitaal Yoga

Bekken als basis voor mens en ruiter • Oprichting: de wervelkolom en core stability • De werking en betekenis van de adem voor ruiters • Ontspannen, hoe doe je dat? • Yogahoudingen en -series voor ruiters • Zonnegroet: vitaal en soepel de dag beginnen • Concentratie, visualisatie, meditatie • Achtergronden van yoga * Kennismaking Ayurveda • Variaties en aanpassingen: yoga voor elke ruiter • Opbouw complete Ruitervitaal Yoga-les • Didactiek van het yogales geven

Opbouw van de Ruitervitaal Yoga opleiding

Yoga begint bij ervaren en daarom ga je in deze opleiding eerst vooral veel zélf yoga doen!

De lesdag start met een uitgebreide yogales, uiteraard specifiek afgestemd op ruiters. Elke yogales heeft een thema, passend bij het onderwerp van de dag. Zo zijn praktijk en theorie een geheel en kun je de lesstof doorgronden vanuit je eigen ervaring.

Na het oefenen gaan we dieper in op een aantal houdingen. We bekijken wat er gebeurt in het lichaam en met de adem, waarom de houding geschikt is voor ruiters en bijvoorbeeld welke variaties er mogelijk zijn. Daarna theorieles over o.a. de achtergronden van yoga, de werking van het (ruiter)lichaam of de opbouw van een complete yogales. 

Thuis ga je verder aan de slag door zelf yoga te doen, proberen en ervaren. Ook volg je thuis nog minimaal een keer de lange (video)les van de docent en lever je voorafgaand aan de volgende lesdag enkele huiswerkvragen in per e-mail. 

In de loop van het seizoen ga je zelf leren lesgeven in Ruitervitaal Yoga. Je geeft (gedeeltes van) een les aan je opleidingsgenoten en mensen uit je omgeving. Aan het einde van de opleiding doe je een praktijkexamen en maak je een theorie-examen dat je thuis mag uitwerken. Naar aanleiding van je examens rond je de opleiding af met een persoonlijk gesprek met docent Annemarie Jansen. 

Praktisch

De opleiding Ruitervitaal Yoga start in oktober 2022 en loopt door tot begin juli 2023. Er is een ritme van ongeveer 2x per maand les op vrijdag van 10.00-13.30u op de prachtige locatie Dressuurstal Van Baalen in Brakel. In de planning is zo veel mogelijk rekening gehouden met schoolvakanties. 

Voorafgaand aan de eerste lesdag heb je een persoonlijke intake met Annemarie van een half uur. Je bespreekt je persoonlijke motivatie, je ervaring met bewegen, yoga en paardrijden. Ook doe je kort een aantal yoga-oefeningen met Annemarie zodat ze een indruk krijgt van jouw unieke beweegpatroon.

Lesdag: vrijdag

Tijd: 10.00-13.30u

Lesvorm: klassikaal, maar lesdagen worden ook opgenomen voor wanneer je een keer niet aanwezig kunt zijn. Minimaal 50% klassikale aanwezigheid verplicht. 

Data: 7 en 14 okt, 11, 18 en 25 nov, 16 dec 2022, 13 en 27 jan, 10 en 17 feb, 10, 24 en 31 maart, 14 en 28 april, 12 mei, 9 en 30 juni, 7 juli 2023

Studiebelasting: Lesdag op locatie 3,5 uur per twee weken, zelfstudie 4-6 uur per week. Gaandeweg zal je merken dat je het zelf oefenen niet meer ziet als ‘huiswerk’.

Intake: Een afspraak voor de intake met Annemarie kun je maken na de definitieve bevestiging van je aanmelding. 

Benodigde voorkennis: Enige bekendheid met de anatomie van het menselijk lichaam is noodzakelijk, hier zal naar gevraagd worden tijdens de intake. Heb je je nog niet eerder bezig gehouden met dit onderwerp? Dan zal Janneke den Otter van One Switch contact met je opnemen en voorzien van een e-syllabus (kosten €49,95) met de benodigde kennis van anatomie, fysiologie en blessures. Je wordt geacht dit vooraf te hebben doorgenomen en over de eerste 6 lessen eigen te maken. Deze kennis wordt niet geëxamineerd, maar we verwachten wel dat je deze praktisch kunt toepassen.  

Kosten: € 1795,-

Aanmelden en/of meer info?

Janneke den Otter – janneke@oneswitch.nl  of 06-30805327 

Annemarie Jansen – annemariejansen.yoga@gmail.com of 06-28848103

Over de docent

Annemarie Jansen beoefent meer dan 20 jaar yoga en volgde na haar studie rechten de Saswitha Yoga Opleiding, de oudste erkende yoga-opleiding van Nederland met een gedegen 4-jarig programma. Verschillende specialisaties, bijscholingen en workshops aan deze opleiding volgden, o.a. in adem(therapie), Ayurveda, massage, meditatie, Oosterse filosofie en zwangerschapsyoga. Ze volgt regelmatig bijscholingen en cursussen om haar kennis en ervaring te verdiepen en beschouwt zichzelf als student voor het leven als het op yoga (en paarden!) aankomt.

Haar eerste yogales gaf Annemarie bijna 15 jaar geleden in Amsterdam en sinds 10 jaar is ze yogadocent in haar woonplaats Haarlem. Ze begeleidt ruiters met yoga, ruitervitaal training (of een combinatie daarvan) bij de ruiter thuis of op stal, in de yogastudio en ook online. 

Mensen in beweging brengen met yoga en functionele training had en heeft de voornaamste focus van Annemarie – daarnaast is ze ruim 30 jaar enthousiast ruiter. 

Meer info vind je op: www.annemariejansen.com 

Heb je nog een vraag?

Heb je nog een vraag of twijfel je wat de beste keuze voor jouw situatie is? 
Janneke den Otter helpt je graag met al jouw vragen over het One Switch opleidingsaanbod.
Laat hierboven je telefoonnummer achter en Janneke belt je voor een vrijblijvend gesprek. 
Samen kunnen jullie dan kijken op welke manier de Ruitervitaal Coach Opleiding bij jouw situatie past.

Stuur gerust een mail naar info@oneswitch.nl of neem telefonisch contact op via +31630805327!