Ruitervitaal Coach Opleiding nu 995,- i.p.v. 1795,-!

Het vitaalste beroep in de paardensport!

Online te volgen

Gemakkelijk vanuit huis en geen reistijd!

Terug te kijken

Mis je een les? Geen zorgen! Alle lessen zijn terug te kijken!

Nu 995,- i.p.v. 1795,-

Onze online opleiding is nu met 800,- korting te volgen!

Wil jij de paardensport verbeteren?

Ben je gepassioneerd over de paardensport en wil je jouw kennis en vaardigheden als coach verbeteren? Dan is de ruitervitaal coach opleiding wellicht iets voor jou! Deze opleiding richt zich op het verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid van ruiters, wat een belangrijk aspect is voor het behalen van succes in de paardensport.


Tijdens de ruitervitaal coach opleiding leer je hoe je ruiters kunt helpen om hun prestaties te verbeteren en hun gezondheid te optimaliseren. Je leert onder andere hoe je een individueel trainingsprogramma kunt opstellen dat rekening houdt met de fysieke en mentale behoeften van de ruiter. Daarnaast leer je ook hoe je ruiters kunt begeleiden op het gebied van voeding, slaap en stressmanagement, wat essentieel is voor hun welzijn en prestaties.


De ruitervitaal coach opleiding is geschikt voor iedereen die zich wil specialiseren in het begeleiden van ruiters op het gebied van vitaliteit en gezondheid. Of je nu al een ervaren coach bent of net begint in de paardensport, deze opleiding biedt waardevolle kennis en vaardigheden om jouw expertise en diensten uit te breiden.


Na afronding van de opleiding kun je aan de slag als ruitervitaal coach en jouw kennis en vaardigheden toepassen in de praktijk. Je kunt bijvoorbeeld werken als individuele coach, of samenwerken met maneges of rijverenigingen om de vitaliteit en gezondheid van ruiters te verbeteren.


Kortom, de ruitervitaal coach opleiding biedt een unieke en relevante specialisatie voor iedereen die geïnteresseerd is in de paardensport en zich wil richten op de vitaliteit en gezondheid van ruiters. Wacht niet langer en schrijf je in voor deze waardevolle opleiding!

Trots dat ik rond de 12 tot 14 trainingen heb in de week!

“Ik zal mij even voorstellen! Ik ben Martine, eigenaresse van een fokkerij en pensionstal samen met mijn man Ronald en 2 zoons. De liefde voor de paardensport heb ik al van jongs af aan meegekregen van mijn vader. 


Op de vraag hoe het mij is vergaan nadat ik de opleiding heb afgerond bij One Switch kan ik alleen maar enthousiast reageren. 


Ik ben begonnen bij wat stallen in de regio en heb de ruiterfitlessen mogen geven bij Curio college in Breda. Wat zo ontzettend leuk is, is om iedereen te motiveren en bewust te maken van de voordelen van Ruitervitaaltraining. 


Iedere les is ook weer anders, ik probeer door een afwisselend programma de les ook  altijd leuk te houden voor de ruiters.

Zo via via kwamen er steeds meer mensen  (ook niet-ruiters) die mij benaderden voor een persoonlijke training of met een groepje.


Ook met verschillende doelen, dat maakt het ook zo interessant om een training op maat te verzorgen.


Inmiddels heb ik bij ons thuis bij de pensionstal mijn eigen sport studio en dat is echt fantastisch!

Dit was echt een droom en nooit verwacht dat het zou uitgroeien tot wat het nu is.


Het is zo leuk om te zien hoe iedereen zich verbetert en daardoor ook zo gemotiveerd blijft.


Met een collega coach verzorgen we ook nog leuke clinics in de regio. 


Op dit moment mag ik wel met trots zeggen dat ik rond de 12 tot 14 trainingen heb in de week! De opleiding heeft mij dus echt wel wat gebracht en ik ben daar erg dankbaar voor.”

Referentie Ruitervitaal Coach Martine
Martine Goeman - Stal van der Helm
Hun enthousiasme werkt aanstekelijk, want ik kan niet wachten tot ik eindelijk officieel m’n eigen leerlingen kan begeleiden! 

"Mijn naam is Agnes, sinds een klein jaartje gevestigd in het mooi Eesveen (Overijssel) met mijn bedrijf ‘Winrij Dressage’


Ik ben enige maanden geleden begonnen aan de opleiding tot Ruitervitaal Coach en dit bevalt echt super goed! De opleiding is volledig gericht op de paardensport en toch heel breed.


Je leert van alles, van de spieren van het menselijk lichaam tot aan het geven van een gedegen voedingsadvies. Daarnaast zijn de opdrachten die ze meegeven tijdens de lessen erg goed toe te passen in de praktijk, waardoor je direct bezig kan met de geleerde theorie! 


Omdat ik zelf nog een beetje bevestiging miste in mijn eigen praktijk, ben ik sinds een paar weken aan de slag gegaan met zowel Janneke als Garry via hun personal trainings-programma.


Direct na de eerste training voelde ik me al bevestigd dankzij hun positieve manier van trainen. Een training bij hun is zoveel meer dan alleen een beetje sporten. We zijn zowel bezig geweest met een stukje voeding, als natuurlijk ook met m’n mobiliteit, coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen. Daarnaast komt in elke training ook het mentale aspect naar voren. Iets wat wellicht confronterend kan zijn, maar zodra je het omarmt en onder handen neemt zo veel progressie kan bieden. 


En dan denk je vast, “wow wat is dit veel”. Dat is het ook, maar naast dit alles, kan je met al je bedrijfstechnische vragen ook bij ze terecht. Overal waar je in vastloopt of waar je over twijfelt, zij zijn er om je advies te geven. 

Hun enthousiasme werkt aanstekelijk, want ik kan niet wachten tot ik eindelijk officieel m’n eigen leerlingen kan begeleiden! 


Op naar nog vele trainingen!”

Ruitervitaal met Agnes
Agnes van Rijswijk - Winrij Dressage
Tijdens de opleiding heb ik ontzettend veel geleerd, gelachen en gesport.

“Toen ik op een advertentie van One switch stuitte kon ik het niet laten en schreef ik me meteen in voor de opleiding tot ruitervitaal coach.


Tijdens de opleiding heb ik ontzettend veel geleerd, gelachen en gesport. Ik wou niks liever meer dan andere ruiters ook gaan helpen en ondersteunen op hun weg naar de optimale ruiter vitaliteit.


Door de opleiding van One Switch was ik goed voorbereid om zelfstandig verder te gaan en hierdoor ontstond dan ook Vitaal te Paard. 


Ondertussen ben ik al weer een paar jaar actief met mijn bedrijf en train ik nu met diverse ruiters van verschillende disciplines en niveaus.


Het meest gave aan mijn werk vind ik de trainees die bij mij gestart zijn vanwege blessures of een overstap vanuit de fysio maakte. De voortgangen die we samen boeken vind ik zo geweldig en maakt voor mij het werk zo ontzettend dankbaar.


Ook ondanks de coronapandemie waarin alles onzeker was pasten we elke keer weer een mouw aan de geldende regels. 

We zijn al van binnen naar buiten sporten gegaan, we zijn van groepjes naar individu's gegaan en ook hebben we al een lockdown gehad. Ondanks dit alles ben ik trots op mijn sporters voor het aanpassingsvermogen en de behulpzaamheid om toch lekker door te kunnen gaan tijdens deze onzekere tijden waarin ik het toch wel heel spannend vond als jonge starter.

 

Al met al ben ik Garry en Janneke dankbaar voor de leerzame en ontzettend leuke scholing, ook ben ik ontzettend blij dat ik altijd bij ze terecht kan, even een appje, een belletje of zelfs een bak koffie om samen te kunnen sparren.”

Ruitervitaal met Michelle
Michelle van der Geest -Vitaal te Paard

Wat leer je in de opleiding?

En wat haal je eruit?

Maak jouw ruiters nog beter in hun geliefde sport!

Krijg meer klanten en business als Ruitervitaal Coach


We hebben al onze ervaring voor jou gebundeld:

One Switch Ruitervitaal

Anatomie

One Switch Ruitervitaal

Inspanningsfysiologie

One Switch Ruitervitaal

Trainingsleer

One Switch Ruitervitaal

Ruiter analyse

One Switch Ruitervitaal

Trainingsopbouw

One Switch Ruitervitaal

Voedingskunde

One Switch Ruitervitaal

Ruiterspecifiek trainen

One Switch Ruitervitaal

Mindset

One Switch Ruitervitaal

Coachen

Data opleidingsdagen

12 juli 2023: online groep

Tijden online lesdagen: 18:30 tot 20:00 uur 

Tijden praktijkdagen: 18:30 tot 21:30 uur 

Locatie: Ingen (Gelderland)


Module I

12 juli 2023

19 juli 2023

26 juli 2023

30 augustus 2023

6 september 2023

13 september 2023: Praktijkdag optie 1

20 september 2023: Praktijkdag optie 2

27 september 2023: Examens


Module II

4 oktober 2023

11 oktober 2023

18 oktober 2023

25 oktober 2023

1 november 2023

22 november 2023: Praktijkdag optie 1

29 november 2023: Praktijkdag optie 2

6 december 2023: Examens 


Module III

13 december 2023

20 december 2023

3 januari 2023

10 januari 2023

17 januari 2023: Praktijkdag optie 1

24 januari 2023: Praktijkdag optie 2 

31 januari 2023: Examens 


1 September 2023: online groep 

Tijden online lesdagen: 10:00 tot ca. 11:30 uur

Tijden praktijkdagen: 10:00 tot ca. 13:00 uur 

Locatie praktijkdagen: Ingen (Gelderland)


Module I

1 september 2023

8 september 2023

15 september 2023

22 september 2023

29 september 2023

6 oktober 2023: Praktijkdag optie 1

13 oktober 2023: Praktijkdag optie 2

27 oktober 2023: Examens 


Module II

3 november 2023

24 november 2023

1 december 2023 

8 december 2023

15 december 2023

22 december 2023: Praktijkdag optie 1

5 januari 2024: Praktijkdag optie 2

12 januari 2024: Examens


Module III

19 januari 2024

26 januari 2024

2 februari 2024

9 februari 2024

16 februari 2024: Praktijkdag optie 1

1 maart 2024: Praktijkdag optie 2

8 maart 2024: Examens 

€ 1795-
€ 995,-

Ruitervitaal Coach Opleiding

  • Help ruiters nog beter te worden te paard en vergroot je business of werkveld
  • Verminder blessures in de paardensport door preventief handelen voor zowel mens als paard
  • Krijg een erkend diploma en 35 licentiepunten 


Schrijf je nu in voor de Ruitervitaal Coach Opleiding en start op 12 juli!