De beste fysieke tips voor ruiters
04 juli 2023 

De beste fysieke tips voor ruiters

De Beste Fysieke Tips voor Ruiters: Verbeter je Vaardigheden te Paard

Als ruiter is het belangrijk om niet alleen aandacht te besteden aan de training van je paard, maar ook aan je eigen fysieke conditie en vaardigheden. Een sterke en flexibele ruiter kan beter communiceren met zijn paard, de juiste houding behouden en zelfverzekerder rijden. In dit blogartikel delen we enkele van de beste fysieke tips die je kunnen helpen je vaardigheden te verbeteren en een betere ruiter te worden.

  1. Werk aan je balans en kracht: Een goede balans is essentieel tijdens het rijden. Het versterken van je kernspieren, zoals je buik- en rugspieren, kan je helpen je evenwicht beter te bewaren in het zadel. Yoga, pilates en specifieke kernoefeningen kunnen je helpen je kernkracht te verbeteren, wat resulteert in een stabieler en effectiever zit.


  2. Flexibiliteit en mobiliteit: Een goede flexibiliteit en mobiliteit in je gewrichten en spieren zijn belangrijk voor een goede ruiterhouding. Stretchingsoefeningen voor je heupen, benen en rug kunnen je helpen leniger te worden en je bewegingsbereik te vergroten. Dit kan het gemakkelijker maken om correcte been- en zithulpen te geven en helpt ook bij het voorkomen van blessures.


  3. Cardiovasculaire training: Rijden kan soms fysiek veeleisend zijn, vooral tijdens langere ritten of intensieve trainingssessies. Het verbeteren van je cardiovasculaire conditie kan je uithoudingsvermogen vergroten en je helpen om vermoeidheid tijdens het rijden te verminderen. Joggen, fietsen, zwemmen of andere vormen van cardio kunnen je helpen je algehele conditie te verbeteren.


  4. Flexibiliteit van de enkel: Een goede enkelmobiliteit is belangrijk voor een correcte positie van je voeten in de stijgbeugels. Als je enkel stijf is, kun je je hielen moeilijker laten zakken, wat kan leiden tot een onstabiele houding en problemen met je beenhulpen. Het regelmatig uitvoeren van enkelstretches en oefeningen kan helpen om de flexibiliteit in je enkels te vergroten.


  5. Krachttraining voor de benen: Sterke benen zijn essentieel voor een goede balans en stabiliteit tijdens het rijden. Het doen van krachtoefeningen zoals squats, lunges en calf raises kan helpen om de spieren in je benen te versterken. Dit kan je helpen om je beenhulpen nauwkeuriger en effectiever te geven, en geeft je meer controle over je paard.


In ons E-book die je als gratis lid van One Switch ontvangt op ons online platform kun je direct beginnen met GRATIS online trainingen en trainingsschema's! 


Word nu GRATIS lid van One Switch
Over de schrijver
Reactie plaatsen